Boka service för din saab.

Är du i behov av service eller reparation? Vi är en auktoriserad Saabverkstad i Borås med professionella mekaniker. För att du ska kunna känna körglädje när du åker med din Saab på vägarna tar vi hand om allt från stenskott och reparationer till däckbyten och service. Välkommen till oss, med din Saab! 

Svensk biltillverkare

Saab Automobile var en svensk biltillverkare och grundades 1947 i Linköping, de gick officiellt i graven 2011. Originaldelar till Saab går fortfarande att få tag på hos auktoriserade verkstäder för Saab. Över 3 miljoner bilar producerades av Saab under de tre årtionden som Saab-bilarna fanns på nybilmarknaden. 

Saabs bilklassiker

Saab har en stor plats i den svenska bilindustrin och har gett många förare körglädje genom åren. Förhoppningsvis tar nuvarande Saab-ägare väl hand om sina bilar. Saab står bakom bilklassiker som Saab 900, Saab 9-5 och Saab 99. 

Vad står Saab för?

Namnet Saab står för Svenska Aeroplan Aktiebolaget. Syftet var att ta fram flygplan för det svenska försvaret. Sedan började ingenjörerna använda sina kunskaper inom flygkonstruktion för att ta fram en helt ny revolutionerande bil.

Undangömd raritet

I oktober 1979 kom en lastbil och levererade en fabriksny Saab 96 (V4 Super) av årsmodell 1980 till en man i Västergötland. Bilen kördes aldrig på vägarna och mätarställningen stannade på sju kilometer. Efter 42 år undangömd i ladan hittades bilen och den såldes år 2022 för en halv miljon kronor.