Byt dina däck
i Borås

I behov av däckbyte i Borås? Ett däckskifte behöver generellt göras två gånger om året. Bilen ska ha vinterdäck vid vinterväglag under tidsperioden 1/12-31/3. Under tidsperioden 16/4-30/9 är det förbjudet att köra med dubbdäck om inga indikationer finns på att det ska bli vinterväglag. Vi på Bilpunkten genomför däckbyte i Borås och med vår erfarenhet och rutin kan du känna dig trygg när du lämnar in din bil för däckbyte hos oss.

Däckhotell
i Borås

Det är inte alltid så lätt att veta var man ska göra av sina däck när de inte sitter på bilen. Vi erbjuder ett förmånligt och säkert däckhotell i Borås där du kan förvara dina däck när du inte är i behov av dem. Du slipper att hantera tunga däck, du sparar utrymme som du kan använda till annat och de är dessutom redo när det är dags för nästa däckbyte i Borås. Vi ser till att dina däck är i tryggt förvar och behåller kvalitén. Läs mer om fördelarna med att använda Bilpunkten som däckhotell i Borås här.

Boka tid för däckbyte

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort för att boka en tid.  OBS! Om ditt ärende gäller verkstad eller reservdelar, vänligen ange din bils registreringsnummer i meddelandefältet

  Bilpunkten i Borås AB

  Rosendalsgatan 26, 504 52 Borås

  033–44 73 00

  info@bilpunkten.se

  Vad innebär däckbyte i Borås?

  Att byta däck innebär egentligen att man gör ett hjulskifte för att däcken ska vara optimala för säsongen. Däckbyte, däckskifte och hjulskifte är alltså egentligen samma sak. I Borås hittar du vår verkstad där vi gör många däckbyten per år. Speciellt när däcksäsongerna skiftar. Det kan vara en bra idé att boka sin tid för däckbyte i god tid – för helt plötsligt slår vädret om och då kan det vara skönt att vara förberedd.

  Finns det bra däckhotell i Borås?

  Att hitta ett bra däckhotell i Borås behöver inte vara svårt. Hos oss tar vi väl hand om dina däck när du inte är i behov av dem. Ett däckhotell har många fördelar – dels slipper du packa med dig däck som ska vänta in nästa säsong – de är således redo på verkstaden när du kommer för ett hjulskifte. Dels så är däckhotellets inomhusklimat optimalt för att bibehålla däckens kvalité. Du behöver alltså inte tänka på förvaring överhuvudtaget.

  Däckbyte i Borås – när ska jag byta?

  Det är viktigt att hålla koll på de lagar och regler som finns gällande däckbyten i Borås. Kör du med fel däck så kan du få böter – men det kan också vara en säkerhetsrisk att exempelvis köra med sommardäck när det är vinterväglag. Vinterdäck krävs under tidsperioden 1/12-31/3. Under tidsperioden 16/4-30/9 är det förbjuder att köra med dubbdäck. Med undantag för när det är vinterväglag eller förväntas bli.